Påsk kul!

Nu under påsklovet så ska jag starta projektet att göra ett eget fleece täcke till Fanjor och vi får se om Lina taggar på hon också ;) har i alla fall tänkt ut lite hur det ska se ut och skickat ritningar till henne så nu jävlar! ^^
Någon som har några tips till mitt täckebyggande?? :)

Prov tävlingsdag med Fanjor!

Tjenis! Igår så var jag med några kompisar och skulle sova över sen som tur var messade mamma mig och påminde mig att jag hade tävling idag... men jag sov över hos min kompis sen åkte jag på morgonen! :)

Tävlingen gick sådär han gick på 2.10 på ett varv. Visste ju nästan att han hade mer att ge men det kanske är för höga förväntningar på första loppet. Och det var ju inte ens ett riktigt lopp ;)

Han fick i alla fall en fin vit roset för medverkan och sen så åkte en nöjd matte hem med sin pålle<3


fotade med 3 bästa vänner!

Idag var jag ,Lina , Fanjor och Sirocco ute och fotade!! Visste att Lina var bra men herrejesus vad bra dom blev!! <3333












Jag älskar er alla tre så himla mycket<3

fotoshoot!

Hallå hallå :)

Vill först bara säga att ni är jätte bra på att komentera, men gör det mera iallafall :)
Vi har fått många läsare på sista tiden, men hoppas bara ni stannar kvar nu på bloggen!

Aja, kom nyss hem ifrån stallet där Jessica har sina hästar :)

Kom hem från skolan vid 2 idag så hämtade min kamera och cyklade till Jessicas stall, tog ungefär 15 min att cykla :))

Var där från 3 till halv 5 och fotade hennes hästar, lite där dom tränade NH och lite puss-och mysbilder :)
Tänkte ladda upp dom snart, men nu så håller jag på att fixa till dom lite sen så ska jag skicka dom till Jessica så hon får se, sen så lägger vi upp dom här :))

Så dom kommer ikväll runt 7-8 , hon skulle ut och köra när jag åkte, sen så skulle hon sms mig när hon komit hem så vi ses snart igen med fina bilder :D




Unicef

Okeej som ni kanske inte vet så var en av våra syften med den här bloggen att hjälpa till i världen, typ som en välgörenhet/hästblogg! Vi kollade runt och vi hittade en sida som vi faktiskt hört talas om och dom söker bloggare för att sprida budskap!

Unicef kämpar för människor runt om i världen! Dom kämpar för att stoppa våld,svält och mycket mer och det tycker vi är det bästa någon kan erbjuda! Jag kan bara prata för mig själv Jessica när jag säger att jag alltid har velat hjälpa till men oftast kommit upp med orsaken att "men jag är inte myndig, jag har inte ens några pengar vad ska jag göra?" och det var så jag oftast kom undan med sådana här saker men jag har alltid haft en dröm om att hjälpa folk och att få ett starkt minne av mig att jag har hjälpt till att ändra lite på jorden.

Som det är nu är det faktiskt inte okej! Många vuxna men specielt barn svälter , blir våldtagna och lever helt osäkert. Att inte ha ett hem och vara rädd hela tiden skulle jag aldrig ens villja tänka på men det är tuvär verkligheten för dom flesta!

Det finns faktiskt saker man kan göra även om man inte är myndig eller har pengar, och det är att sprida ut ett budskap över t.ex internett eller i person. Låt alla få höra att det fortfarande inte är bra och att vi måste göra något!

om du är myndig eller har pengar som du kan göra något med så kan du göra två saker :
1: Blir fadder där du betalar en summa pengar varje månad för att ge ett barn en framtid!
2: Du kan skänka ett bidrag till unicef på deras hemmsida !

du kan hitta fler sätt att stödja dom på deras hemsida http://www.unicef.se/stod-oss

usch väder!!

Hejsan hopsan! efter skolan idag så åkte jag till stallet och skulle ta några bilder med lina ute på åkern, men som jag redan vet så vill inte vädret dom sakerna jag vill... "peka långfinger åt himlen!!"

Ialla fall så tänkte jag att då kanske jag skulle körträna honom då men sen när jag såg hur trött Fanjor var efter att ha fått spenderat dagen i sin gammla skogshage så torkade jag bara av honom och gav honom kvällsmat ute i lillhagen istället! Och kanske så var det så att jag inte heller var så sugen men det var ju världens orkan+regn vem pallar då??
trött men lycklig ponny<3

Och när jag kom hem så såg jag att det inte bara var Fanjor som var trött :*



lite fix!

så nu har jag pratat med jessy och vi har fått iordning bloggen tror vi? :)
Vi ser alla bilder iallafall, men vissa gör inte det..

Ser ni alla bilder? Kommentera om ni gör det / gör inte ! :)

Blir inget långt inlägg nu för ska sova, men tänkte bara skriva lite :D

aja en sommar bild från avsluta så hörs vi mer imorgon!

Mavve och Jumjum (Marble i bakrunden) i våran sommarhage i sommras !


Tjosan! ;)

Skulle till stallet idag efter skolan men eftersom min näsa försökte kväva mig när jag vaknade och huvudet bankade på så stannade jag hemma.. Men jaja, man har ju i alla fall katten Brownie som sällskap! "forever alone varning!"
HAHA kan inte sluta skratta åt bilden!!!! xD

Har  kollat efter ett par tävlingsborstar åt Fanjor men kan i alla fall inte beställa något förän nästa månad för jag har nästan inga pengar kvar..
Saknar min fillifjonk sjukt mycket men åker nog till honom imorgon och körtränar till våran provtävling i sundbyholm på söndag! Vi båda är sjukt peppade att komma igång igen och hoppas på det bästa , Fanjor äger på banan hemma så i år tror vi blir hans år!

här kommer en bild på Fanjor!

Hur man lär en häst bugningarna!

Okeej vi börjar med the basics ;) jag brukar använda repgrimma när jag kör nh men man kan köra med vanlig grimma också har faktiskt ingen betydelse! Det som är speciellt med repgrimman är att hästen känner trycken bättre en på en vanlig grimma. En repgrimma finns att köpa på hööks och är oftast inte så dyr :)

Jag brukar köra nh i en liten grusinhängnad som ser ut som en cirkel för då känner jag att han fokuserar mer på mig men det är viktigt att man byter inhängnad där man kör då och då så man får nya utmaningar, men för säkerhets skull ska ALLTID grimman vara på första gången i en ny inhängnad om hästen blir rädd och kanske hoppar ut!

och nu till bugningarna som jag håller på att lära Fanjor!

Säg åt hästen att stanna och lägg ner grimskaftet på marken, det är bra om du har en morot eller något för om hästen är lite ivrig så kan den hugga efter det du har i handen och om du har t.ex havre eller en hästgodis så kan du bli biten av mistag! 
som ni ser så är Fanjor väldigt ivrig att få tag i moroten!


Lyft upp benet på hästen och sen tar du moroten under frambenen ungefär vid magen, hästen kommer då försöka få tag i moroten och går då ner och bugar. Se till att hästen får mycket beröm och klappar när den har gjort det!

Om hästen backar hela tiden när du försöker buga så prova att ställa den mot en grindvägg så den inte kan det!
Du kan lära din häst att lyfta hoven som jag redan har gjort på Fanjor på två sätt!
1: heltenkelt ta handen bakom frambenet säg "upp!" bestämt men inte argt! när han har lärt sig att han ska lyfta på hoven när du tar handen bakom frambenet prova att bara peka på benet med fingret eller en pisk och säg samma komando!

Allt tar ett tag för en häst att lära sig så du måste ha tålamod och aldrig bli irriterand för oftast så är det du som gör för dåliga komandon eller så fattar helt enkelt din häst inte vad den ska göra och då måste du vara tydligare!

2: Ta ditt grimskaft och ta det bakom hästens framben. Dra i det lite mjukt så den tar upp benet och säg "Upp!" Den här metoden är lite säkrare för att man står inte så nära hästens ben och riskerar inte att bli sparkad. Men om man ska använda grimskaft så rekomenderar jag att använda benlindor till hästen så det inte får brännsår från grimskaftet! Den här metoden hör jag flera säga att den inte är "naturlig" och att man tvingar hästen att lyfta hoven vilket jag tycker är helt fel! Jag vill nog hellre säga att man hjälper den lite!

Du får inte ha grimskafet lindat runt benet! om hästen blir rädd och slänger sig åt sidan ska du bara kunna rycka undan grimskaftet och gå i säkerhet!


DU SKA ALLTID VARA FÖRSIKTIG NÄR DU LÄR DIN HÄST NYA TRICK! OM DIN HÄST BLIR RÄDD OCH KASTAR SIG, STEGRAR,SPARKAR ELLER VAD DOM KAN GÖRA MEDANS HAN GÖR NÅGOT AV TRICKEN SÅ MÅSTE DU VARA BEREDD OCH I NÖDFALL KASTA DIG ÅT SIDAN. DET ÄR LEVANDE DJUR MAN KAN ALDRIG VARA SÄKER PÅ VAD DOM KAN GÖRA! STÄLL DIG ALDRIG I ETT FARLIGT STÄLLE SÅ DU KAN KOMMA I RÖDZONEN OM HÄSTEN SKULLE HITTA PÅ NÅGOT!

Tjabba Tjena!


Hejsan jag heter Jessica, Jag är 15 år och håller på med trav och NH (Natural horsemanship) eller som vissa känner igen det frihets dressyr ;)

Jag jobbar med två ponnyer som jag precis har börjat med så vi är inte så speciellt erfarna en men det går stadigt framåt!

Fanjor är ett Gotlandsruss på nio år som jag också kör ponnytrav med. Han började jag arbeta frihetsdressyr med 2010 men pga att jag själv inte var så erfaren så gick det inte så bra men det här året har nog varit det bästa hitills!
Han är ett litet busfrö på 129 cm som älskar att busa med sin mamma och kasta av henne på främmande ställen..  Han började med ponnytrav 2008 med min sysster och kvalade in på 2.20. 2010 tog jag licensen och eftersom han redan var inkvalad så började vi tävla på en gång och satte ett nytt rekord på 2.09. Han har tagigt hem 5 segrar under hans tävlingstid men vi satsar på mer.


Sirocco: Sirocco är en shettis och en f.d travare som jag har precis börjat köra NH med. Han är 17 år , och längden har jag faktiskt glömt.. Innan Sirocco kom till stallet var han en mycket erfaren shettistravare som köptes av våran stallägares son som skulle ha honom som trav och ridhäst. På senaste tiden har han stått som sällskapshäst till ponnyerna men han får gå ut och motionera då och då ;) Sirocco har ett väldigt busigt humör för att vara så gammal och det är en av anledningarna varför jag inte rider honom.. och lite för att jag är för lång ;3
Sirocco älskar att löshoppa och att gå långa promenader "får det att låta som en dejting annons!" men han är en urgullig kramiskompis som är lätt att älska<3






och vad vore en presentation utan en helt weird bild på sig själv när man posar som fan ;)

 


Hallå!

Hej jag heter Lina och är 15 år och har 4 hästar. Jag är allergisk mot hästar så jag kan inte mocka, rida eller borsta leriga hästar. Men jag gillar att fota dom och gå ut och gå :)


Den minsta hästen heter Jumjum och är en shettis på 20 år. Han är vit och kramgo, men efter en dag i hagen är han brun.. Hans höjd är 105 cm och han är mycket fluffig! Han har gått i pension sen flera år tillbaka, vi köpte honom 2009 så han har bott hos oss i 3 år :)
Innan vi köpte han bodde han på en ridskola och gick som sällskapshäst där. Jumjum älskar morötter mer än allt annat och han tycker om att bli kliad på magen :)


Vi har en c-ponny också som heter Marble-Cake och är 16 år och är av rasen svensk ridponny :) Han är kelig och snäll och är riktigt duktig på dressyr :) Han kan inte hoppa eftersom han får problem med framhoven när då, vilket kan vara lite synd men det gör inte så mycket eftersom han är en pärla på dressyr, han brukar lära sig programmet utantill :)
Han gillar att bli kliad mellan öronen och älskar alla sorts mat utom proteiner!



Sen har vi en liten stor häst som heter Maverick som är 10 år och är KWPN, det menas att han är import från Holland! Han är fux och efter han vart i hagen i 20 min så är han svart av lera.. Det han älskar mest på denna planet är att pussas, gallopera, hoppa, morötter och rulla i lera :)
Mavve som han kallas, rids i både dressyr och hoppning, men hoppning mest eftersom han är bäst på det och älskar det :) Till våren och sommaren nu så ska vi börja köra fälttävlan med han!



Sen har vi en stor häst som heter C-Day, hans ras är en helt vanlig svensk ridhäst och han är 170 cm hög. Han har bara bott hos oss i 3 månader men är redan en favorit! Han är svettfux som är lugn och stressat inte i onödan. Han älskar sin kompis Jumjum och dom går tillsammas hela dagarna :)
C-Day är jätte duktig på dressyr och är arbetsvillig och gör som man vill :) Vi har inte hoppat med honom än då han somsagt bara bott hos oss i några månader :) Han älskar gräs, morötter och att bli kliad under halsen :)




sååå det var lite om mina hästar + bilder på dom :)
Men vad är inte en presentation om ni iinte får se vem jag e?


Nytagen bild idag ute i det fina vädret :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0